donderdag 14 november 2013

Nutella Brioche


Nutella Brioche recept


500g bloem
2 eieren
60g suiker
180ml melk
30g boter (gesmolten)
11g bakkergist
Nutella
2 soeplepels melk
Meng de bloem met de suiker en de gist.
Voeg de eieren toe, kneden, dan de 180 ml
melk en de gesmolten boter.
Meng tot je een egaal deeg verkrijgt.
Dek je kom af met plastiekfolie en laat
rusten tot het volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
Rol elk deel uit in een ronde van ongeveer 25 cm doorsnee
Neem een ronde bakvorm van ongeveer 28/30 cm en leg er een vel bakpapier in.
Leg de eerste laag deeg op het bakpapier en besmeer met Nutella.
Opnieuw een laag deeg en weer nutella, en zo verder tot de bovenste laag.
Wanner je bovenste laag deeg erop ligt, snij je de brioche eerst in 4 gelijke delen, maar laat enkele cm van het midden ongesneden (zie foto)
Snij opnieuw in gelijke delen zodat je 8 gelijke delen krijgt en nog een keer zodat je uiteindelijk 16 gelijke delen verkrijgt.
Draai nu elk deel 2 keer zodat je die mooie draai erin krijgt. (zie foto)
Laat nu nog 30 minuten rijzen, ga er dan met een penseel over met de melk en bak dan gedurende 25/30 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180ºC .